Helena Johnsson

I slutet på 90-talet började jag få kraniosakral behandling och det gjorde en en stor skillnad i mitt liv och med min hälsa.
Utbildningen till ks terapeut på häst startade upp i Sverige 2007 av Stillness institute som drivs av Eva-Lena Kuhl Bornefelt. Det kändes självklart för mig att göra valet att börja plugga, här kunde jag göra en skillnad för många hästar som jag sett haft problem under  mina år som tränare.
När hästägare och människorna runt hästarna började upptäcka att hästarna mådde bättre kom frågan - kan du behandla mig också? Det kändes lika självklart för mig och har visat sig vara väldigt postitiv kombination med människa, häst och hund.
Läste Bröderna Tranbergs ks utbildning (human) 2009, Medicinskt introduktion 30 hp Uppsala universitet 2008, Basmedicin häst Stillnes Institute (motsv 30 hp) 2010.
 

Började ryttarkarriären som 10-åring på ridskola, vilket gav en mycket bra grund. Hade fördelen att få tävla på många olika ponnyer och häster i dressyr, hoppning och fälttävlan. Har jobbat som timanställd intstruktör på Tungelsta ridskola i 18 år. Gick då ungdoms-ledarkurser och instruktörsutbildning motsvarar RIK 0.

 

Med min första häst tävlade jag msv hoppning och när jag fastnade för fälttävlan blev det SM och NM som young rider. Jag fick låna Robin av uppfödaren Maria Benke från Kristianstad och med honom blev det seger i Breeders för 6-åringar. Det blev placering i svår klass (***) nationellt och även internationell start med honom. -99 hade jag en häst på väg upp i klasserna men råkade ut för en olycka (ej hästrelaterad) som gjorde att jag fick stora besvär i nacke och rygg. Det satte stopp för flera satsningar på högre nivå och mitt stora engagemang i sporten kunde fortsätta som tränare istället. Blev auktoriserad C-tränare -02. Jag har tränat ryttare från nybörjare till msv hoppning/fälttävlan.  

 

 

Referenser

Klicka här för att läsa 

- referenser djur

- referenser människa